Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Зміни законодавства
27.07.2023
Президент підписав Закон щодо зеленої трансформації енергосистеми України

24 липня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення та «зеленої» трансформації енергетичної системи України» від 30.06.2023  № 3220-IX.

Вагому частину цього Закону присвячено розвитку саме біометанової галузі.

Законом чітко визначено відповідальність Держенергоефективності за ведення реєстру та видачу гарантій походження на всі види біометану (в тому числі скраплений або стиснений).

Прийняття й підписання цього закону — важливий сигнал для наших європейських партнерів: Європейської комісії та Energy Community.

Цитата

«Зі свого боку, ми не гаємо час, а докладаємо максимум зусиль для реалізації покладених на Агентство повноважень. За останні кілька тижнів разом з командою Держенергоефективності та партнерами — Міністерство цифрової трансформації України, Оператор ГТС України, DENA, German-Ukrainian Energy Partnership – значно просунулися в опрацюванні питання запровадження повноцінного реєстру біометану та визнання українських гарантій походження з боку ЄС», — наголосила Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва.

 

«Дякую усім, хто брав участь у роботі над цим ґрунтовним законодавчим актом. Його прийняття – це синергія професіоналізму та зусиль народних депутатів з профільних комітетів, фахівців міністерств, інших органів влади та стейкхолдерів», - зауважила Голова

Джерело: Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України