Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Зміни законодавства
07.07.2023
Верховна Рада України зареєструвала проєкт закону про внесення змін до Митного кодексу України, який надаватиме «зелене» світло експорту українського біометану

4 липня у Верховній Раді України було зареєстровано проєкт закону України про внесення змін до Митного кодексу Україну щодо митного оформлення біометану № 9456 від 03.07.2023.

Важливо, що така законодавча ініціатива дозволить розблокувати експорт біометану з України до країн Європейського Союзу та сприятиме нарощуванню потужностей по виробництву біометану в Україні. 

Держенергоефективності підтримує такі законодавчі зміни в напрямку розвитку цієї сфери в Україні та законодавчого врегулювання питань продажу українського біометану на європейський ринок. 

Як наголошують експерти, до 2030 року щорічне виробництво біометану в Україні за належного державного стимулювання може досягти 1 млрд м3. Отже, українські виробники біометану потребуватимуть значного розширення ринків збуту, зокрема в країни Європи. 

Прийняття законопроекту сприятиме збільшенню енергобезпеки держави, розвитку біометанової галузі в Україні, енергетичного та аграрного секторів, створенню нових робочих місць та  побудові довготривалих партнерських відносин з Євросоюзом в питаннях сталості і «зеленої» трансформації.

 

Джерело: Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України