Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
22.10.2024
Україна та Великобританія домовилися посилити співпрацю у сфері захисту довкілля

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук провела зустріч з послом Великобританії в Україні Мартіном Гаррісом.

Вони обговорили:

  • актуальні напрацювання в межах Пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського;
  • водозабезпечення України;
  • підготовку та участь України на СОР29 в Баку.

«Поділилася з паном послом враженнями про поїздку української делегації до Фінляндії та актуальні напрацювання в межах Пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського, який є великим майданчиком для акумулювання зусиль різних держав. Цей пункт можна використати не тільки для підрахунку збитків та виплати репарацій Україні, а й для формування міжнародних принципів  відновлення за зеленими стандартами», – зазначила Світлана Гринчук.

За її словами, Міндовкілля, за підтримки партнерів, може стати рушієм впровадження принципів зеленого відновлення на базі Пункту 8. Важливо розуміти, що це робота не тільки для України, а на прикладі України для всієї світової спільноти. Наш досвід з оцінки та обрахунку екологічних збитків та притягнення росії до відповідальності за екологічні злочини має стати світовим надбанням.

«Окремо зачепили підготовку до Кліматичного саміту CОР29. Пріоритет України сьогодні – доступ до фінансування заходів з адаптації до зміни клімату, зокрема Green Climate Fund. Це важлива складова реалізації Паризької Угоди, яка передбачає доступ до кліматичного фінансування відповідно до потреб держав. Потреби повоєнної України у кліматичному фінансуванні неможливо переоцінити. Тож підтримка на цьому шляху таких партнерів, як Великобританія, як ніколи доречна», – зауважила Світлана Гринчук.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України