Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
26.12.2023
Україна завершила роботу над 9 проєктами Планів управління річковими басейнами: розпочалося громадське обговорення

Україна поступово переходить на нові європейські правила водної політики. Громадські обговорення проєктів Планів управління річковими басейнами для дев’яти основних річкових басейнів України триватимуть щонайменше 6 місяців. Після цього документи будуть подані на розгляд та схвалені Кабінетом Міністрів України. Розраховуємо, що вже з 1 січня 2025 року Плани управління річковими басейнами набудуть чинності.

За словами Міністра Руслана Стрільця, ПУРБ для всіх 9 річкових басейнів України повністю відповідають Водній Рамковій Директиві ЄС. Кожен План містить перелік заходів для досягнення «доброго» стану вод. Загальна сума інвестицій на реалізацію 1635 заходів – 336 млрд гривень. Майже всі заходи – будівництво, реконструкція та модернізація очисних споруд та каналізаційних мереж.

Проєкти документів можна переглянути за посиланням.

Запрошуємо всі зацікавлені сторони долучитись до обговорення проєктів ПУРБ і зробити свій внесок у формування стратегічних документів розвитку річкових басейнів. Усі пропозиції та зауваження просимо надсилати на електронну адресу: rbmp@davr.gov.ua

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України