Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Події
13.05.2022
Українців закликають завантажувати застосунок «ЕкоЗагроза» та вступати до екологічних лав

Днями в​​​​ Україні почав працювати новий офіційний вебресурс і мобільний додаток Міндовкілля «ЕкоЗагроза», завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші дані про довкілля.

Наприклад, якщо телеграм-канали лякають радіаційним забрудненням – перевірити, чи радіація зараз в нормі. Горять ліси неподалік – подивитися актуальні дані про якість повітря.

Цитата

Руслан Стрілець, міністр:

«Більшості з нас знайома ситуація, коли після новин про авіаудари по нафтобазах або підрив цистерн з хімікатами починаєш швидко шукати інформацію про екологічну небезпеку поряд. В умовах активних бойових дій на території України та інформаційної війни ми розуміємо, що українцям важливо мати у смартфоні єдине офіційне джерело перевіреної інформації. Тому ми створили вебресурс і мобільний додаток Міндовкілля – ЕкоЗагроза».

Перейдіть за посиланням, щоб ознайомитись із вебресурсом.

Важливо

У застосунку на інтерактивній мапі України можна подивитися дані моніторингових систем щодо якості повітря та рівня радіаційного забруднення по всій Україні, а також актуальні факти екологічних загроз, спричинених російськими окупантами. 

Окрім того, українці можуть повідомляти про всі факти екологічних злочинів проти довкілля, свідками яких вони стали. Наприклад:

  • горіння військової техніки;
  • пожежі в лісі;
  • розлиття нафтопродуктів чи отруйних речовин у ґрунт або водойму;
  • викид отруйних речовин (хлору, аміаку, сірководню, синильної кислоти, азотної кислоти) у повітря тощо.

Для зручності кожного у застосунку доступна функція виклику екстрених служб.

У Міндовкіллі закликають долучатися до лав «екологічного батальйону», разом виявляти та фіксувати всі злочини проти довкілля, які чинить окупант на нашій землі. Ці дані необхідні для швидкого усунення наслідків, а також будуть використані для стягнення з рф усіх завданих Україні збитків.

Цитата

Руслан Стрілець, міністр:

«Поки наші військові боронять кордони і бережуть наші життя, ми маємо берегти все те, заради чого вони захищають нашу країну».

Вебресурс і додаток ЕкоЗагроза розробило Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та партнерів – проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», APENA2 та SaveDnipro.

 

 

 

 

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України