Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Зміни законодавства
26.02.2024
Міндовкілля розпочало роботу над створенням Методики розрахунку викидів парникових газів від воєнних дій

Над документом Міндовкілля працюватиме спільно з представниками Офісу Генерального прокурора, Держекоінспекції, БУ «Національний центр обліку викидів парникових газів» та керівником міжнародного проєкту «Ініціатива з обліку викидів парникових газів внаслідок війни» нідерландським експертом Леонардом де Клерком.

Найближчим часом буде створена робоча група, яка напрацює методику розрахунку викидів парникових газів, спричинених воєнними діями. Про це домовилися заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва та Олена Крамаренко, радник Генерального прокурора Максим Попов, заступник директора Команди підтримки реформ при Міндовкіллі Світлана Сушко та виконавча директорка Екодії Ольга Полуніна.

Цитата

«Сьогодні Україна перша в світі розробляє методику розрахунку викидів парникових газів від воєнних дій, щоб також притягнути агресора до відповідальності. Розраховую, що у майбутньому цей документ буде визнаний на міжнародному рівні», – коментує Міністр Руслан Стрілець

У планах – представити проєкт цієї методики на полях Конференції ООН зі зміни клімату у червні 2024 року в м. Бонн, Німеччина, аби привернути увагу світової спільноти до актуальних проблем та наслідків війни для клімату та навколишнього середовища.

Довідка

Нагадаємо, що внаслідок збройної агресії рф проти України світ має додаткові викиди парникових газів. Рік тому ми говорили про 97 млн тонн додаткових викидів СО2 в атмосферу. Сьогодні це понад 150 млн тонн CO2. Оцінка такої шкоди вже становить понад 11 млрд дол. США.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України