Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
17.09.2021
Нововведення у Держекоінспекції: як зміниться екологічний контроль

Під час засідання колегії Держекоінспекції в Офісі ДЕІ у Кривому Розі було ухвалено низку нововведень для посилення якості перевірок. Про це повідомив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Він перелічив рішення, які були прийняті колегією ДЕІ:

  • забезпечення контролю за заповненням актів перевірок. Інспектори мають вказувати якомога більше інформації про заходи контролю, щоб ефективно захищати інтереси ДЕІ у суді.
  • у разі відсутності у суб’єкта господарювання ліцензії або дозволу протягом трьох місяців забезпечити направлення позовної заяви до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення виробництва.
  • продовження терміну припису для підприємства відтепер буде відбуватися тільки за погодженням Центрального апарату ДЕІ. Це дозволить забезпечити відповідальність підприємства у разі тривалого невиконання вимог інспекції.
  • підготовка приписів здійснюватиметься лише за кількісними показниками, яких підприємство має досягти. Наприклад, знизити викиди забруднюючих речовин до чітко визначеної концентрації.


Окремо під час засідання колегії обговорили взаємодію ДЕІ з правоохоронцями.

Цитата

«Це важлива складова екологічного контролю, адже розслідування злочинів проти довкілля сьогодні є одним з пріоритетів держави. Тож інспектори мають якнайшвидше передавати правоохоронцям матеріали перевірок, під час яких були виявлені ознаки кримінальних порушень», — додав Андрій Мальований.

Джерело: Урядовий портал