Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
25.08.2021
Руслан Стрілець: перші дві послуги е-Повітря будуть впроваджені у режимі peopleless

Міндовкілля продовжує знайомити громадян та підприємців із цифровими проєктами, які реалізуються в ЕкоСистемі 

На черзі е-Повітря – електронний сервіс зручного доступу до інформації про дозволені викиди в атмосферне повітря з функцією отримання такого дозволу.

Тут можна буде перевірити інформацію про те, чи є у підприємства дозвіл на викиди забруднюючих речовин, які нормативи йому встановлені; який стан атмосферного повітря у конкретному населеному пункті та багато іншого.

За допомогою веб-ресурсу можна буде подати документи на отримання дозвільних документів; зареєструвати звіт з інвентаризації джерел викидів забруднюючих речовин; отримати довідку про величини фонових концентрацій; стати на державний облік та скористатися іншими адміністративними послугами.

Міністерство активно працює над реалізацією цього цифрового проєкту.

Вже до кінця 2021 року для бізнесу тут стануть доступні дві онлайн-послуги: довідка про визначення фонових концентрацій розрахунковим методом, а також взяття на державний облік об’єктів, що можуть справляти шкідливий вплив на життя та здоров’я людей. Також розпочнеться бета-тест отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Цитата

«Діюча процедура отримання дозволу на викиди в атмосферу вже давно застаріла. Якщо її осучаснювати, то виключно з переведенням в онлайн-формат. Україна переходить в режим paperless, але ми йдемо далі – перші дві послуги е-Повітря будуть впроваджені у режимі peopleless, що окрім економії ресурсів, виключає будь-які корупційні ризики та людський фактор. Наразі модуль вже тестується», — коментує заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України (CDTO) Руслан Стрілець.

Окрім адмінпослуг, еПовітря є унікальним джерелом екологічної інформації для громадян. Тут у відкритому доступі розміщені такі набори даних:


Наголошується, що новими можливостями і сервісами можна користуватись за посиланням

Нагадаємо, розробка ЕкоСистеми стала можливою за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, проєкту USAID/UKAID TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та Офісу ефективного регулювання BRDO.

 

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України