Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Події
09.04.2024
Міндовкілля розпочинає цикл регіональних тренінгів щодо практичного застосування норм Закону «Про управління відходами»

Заходи пройдуть у всіх областях, перший відбудеться 10 квітня у Черкасах.

Фахівці Міндовкілля та міжнародні експерти проводитимуть навчання для  представників територіальних громад та суб’єктів господарювання. 

Реформа системи управління відходами набирає обертів, відтак громади та підприємства починають працювати у цьому секторі за новими правилами. Щоб цей шлях був простим та зрозумілим, Міндовкілля веде активну комунікацію, адже питань виникає багато. Так, громади повинні розробити плани управління відходами, налагодити роздільний збір на своїй території. Бізнес цікавить, як підготувати план управління відходами для підприємства, подати декларацію про відходи, отримати дозвіл на проведення операцій з оброблення відходів, вести облік тощо. На ці та інші запитання дадуть відповідь експерти. Навчання проходитиме окремо для різних груп –  представників громад та бізнесу.

Нагадаємо, Закон України «Про управління відходами» вводить нові правила роботи у цій сфері: вони допоможуть поліпшити керованість та прозорість процесів. А якісне планування та виконання норм закону на всіх рівнях – від державного до кожного окремого підприємства –  дозволить Україні змінити ситуацію у сфері управління відходами та поступово наближати наші цільові показники щодо роздільного збору відходів, їх переробки та зменшення захоронення до європейських стандартів. 

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України