Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Зміни законодавства
11.09.2023
Відновлюємо проведення громадських слухань з ОВД: Уряд схвалив відповідне рішення

Кабінет Міністрів України схвалив зміни до Порядку проведення громадських слухань у процесі здійснення оцінки впливу на довкілля. Це передбачено Законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення та цифровізації процедури оцінки впливу на довкілля», а саме змінами, які набули чинності 29 липня цього року.

Відтепер громадські слухання в процесі здійснення оцінки впливу на довкілля будуть проводитися у режимі відеоконференції. Такий порядок діятиме до завершення воєнного стану в Україні.

 

Цитата

«Важливий крок, який після трирічних обмежень через пандемію COVID-19, відновлює процес залучення громадськості до обговорення рішень, які можуть мати вплив на довкілля. Документ враховує усі безпекові питання та встановлює виважений підхід – громадські слухання відбуватимуться у режимі онлайн. Після Перемоги ми знову зможемо повернути звичний режим громадських слухань, як це було у доковідні часи. А наразі важливо попри усі перепони дотримуватись євроінтеграційних вимог та зробити процес більш прозорим і контрольованим для громадськості», – прокоментувала заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко.

 

Документ допоможе:

  • зробити процедуру ОВД більш відкритою та прозорою; 
  • долучатися громадськості до схвалення важливих рішень у сфері захисту довкілля.
Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України