Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім

Які «Правила приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення міста Києва» діють в Києві: ті, що оприлюднені 30.03.2020 р. Київською міською державною адміністрацією на офіційному порталі, чи затверджені розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради від 12.10.2011 № 1879?

На запитання відповідає
Сердюк Вікторія Анатоліївна,
провідний інженер з охорони навколишнього середовища

Наразі в Україні діють Правила приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення, затверджені наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.12.2017  № 316 (далі – Правила).

Ці Правила поширюються на суб'єктів господарювання, які надають послуги з централізованого водовідведення (відведення та/або очищення стічних вод) (далі – виробники), на юридичних осіб незалежно від форм власності та відомчої належності, фізичних осіб - підприємців, фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність і взяті на облік як самозайняті особи у контролюючих органах згідно з Податковим кодексом України, які скидають стічні води до систем централізованого водовідведення або безпосередньо у каналізаційні очисні споруди (далі – споживачі).

Згідно з п. 4 на підставі цих Правил виробник розробляє місцеві Правила приймання, в яких враховують місцеві особливості приймання та очищення стічних вод, а також визначають ДК забруднюючих речовин, що можуть скидати до системи централізованого водовідведення.

Місцеві правила приймання затверджуються органами місцевого самоврядування та є обов’язковими для виробників та споживачів.

Коментар експерта

Від 30.03.2020 р. є тільки Проєкт розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення міста Києва» (переглянути можна за посиланням).

Відповідно, не дивлячись на те, що Правила приймання стічних вод абонентів у систему каналізації міста Києва, затверджені розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.10.2011 № 1879, не приведені у відповідність до наказу Мінрегіонбуду від 01.12.2017 № 316,  все ж залишаються чинними. 

Отже, в м. Києві діють Правила приймання стічних вод абонентів у систему каналізації міста Києва, затверджені розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.10.2011 № 1879.