Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Події
22.03.2024
Міндовкілля напрацьовує спільний план дій для імплементації Екологічного договору для України

Під головуванням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця відбулося установче засідання Міжвідомчої робочої групи з реалізації Рекомендацій, викладених в Екологічному договорі для України.

Участь у заході взяли представники Офісу Генерального прокурора, Міністерства економіки України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства охорони здоров’я України та інших відомств.

Цитата

«Environmental Compact – складова парасольки Пункту 8 Формули миру Володимир Зеленський. Документ розроблений Міжнародною робочою групою щодо екологічних наслідків війни під головуванням Маргот Вальстрем та голови Офісу Президента України Андрія Єрмака. У ньому закладено 50 рекомендацій для повоєнного “зеленого” відновлення України. 30 із них – пряма компетенція Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України», – зазначив Руслан Стрілець.

Що є основою цих рекомендацій?

  • по-перше, уніфікований підхід до оцінки впливу збройної агресії на довкілля. Зокрема, впливу російського екоциду;
  • по-друге, чіткі підходи щодо компенсації за заподіяну шкоду;
  • по-третє, пропозиції щодо «зеленого» відновлення. Адже повоєнне відновлення має бути лише за найкращими технологіями за принципами «build back better» та «build back greener».

За словами очільника Міндовкілля, Україна знаходиться в епіцентрі глобальних процесів. Ми перші у світі створюємо міжнародну платформу для притягнення терористів до відповідальності за екологічні злочини. У нас багато союзників на міжнародній арені. Але вони не зроблять нашу роботу за нас. Наші подальші кроки за Екологічним Договором визначають майбутнє України і мають стати показовим прикладом для всього світу.

Учасники заходу домовилися напрацювати конкретні пропозиції до спільного плану дій для імплементації Екологічного договору для України і узгодити їх на наступному засіданні робочої групи.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України