Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім

Які потрібні документи, щоб котельню, яка працює на природному газу, перевести на зріджений газ?

На запитання відповідає
Карагодін Сергій Олександрович,
інженер-еколог, промисловий еколог гірничовидобувного підприємства, внутрішній аудитор СЕМ ISO 14001

При прийнятті рішення стосовно зміни, включаючи перегляд або оновлення умов провадження діяльності підприємству необхідно звернути увагу на наступні основні питання в сфері охорони навколишнього середовища:

1. Щодо оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС)/Оцінка впливу на довкілля (ОВД).

Якщо Ваша планована діяльність наявна в частинах другій і третій статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», то Ви проводите процедуру оцінки впливу на довкілля відповідно до вимог вище згаданого закону.

Якщо Ваша планована діяльність відсутня в частинах другій і третій статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», то при реалізації проєкту з переоснащення (модернізації) котельні необхідно передбачити розділ ОВНС у складі проєктної документації, який повинен відповідати за вимогами ДБН А.2.2-1:2021 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)».

Порядок розроблення проєктної документації, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 16.05.2011 № 45.

Порядок затвердження проєктів будівництва і проведення їх експертизи, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 № 560.

2. Щодо дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Важливо

До початку роботи підприємству необхідно отримати новий дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря з урахуванням нових джерел викидів.

Механізм проведення робіт, пов’язаних з видачею дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами встановлений, зокрема: