Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
25.01.2019
Енергетичне Співтовариство очікує прийняття законопроекту про «зелені» аукціони в Україні

Цитата

За словами Я. Копача, прийняття законопроекту стане новою ерою для інвестування у відновлювану енергетику.

 

Енергетичні реформи в Україні та стимулювання розвитку «чистої» енергетики –серед важливих дискусійних питань Українського дому в Давосі у рамках Всесвітнього економічного форуму у Швейцарії.

Так, Секретаріат Енергетичного Співтовариство підтримує наміри України впроваджувати систему аукціонів та очікує на прийняття відповідного законопроекту від 05.12.2018 № 8449-д вже у лютому-березні цього року. Про це повідомив директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янез Копач.

Цитата

«Законопроект, дійсно, має на меті запровадити популярну в країнах світу систему аукціонів та оптимізувати «зелені» тарифи», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

У результаті очікується досягти:

  • зменшення вартості «зеленої» енергії для споживачів;
  • створення прозорої високої конкуренції на ринку;
  • забезпечення сталого та збалансованого розвитку  «зеленої» енергетики.

 

Довідково

Нагадаємо, що відповідно до законопроекту переможці аукціонів будуть укладати договори на продаж згенерованої «чистої» електроенергії за аукціонною ціною на 20 років. В аукціонах, які планується проводити двічі на рік, зможуть брати участь усі проекти будь-якої потужності. Втім, вже з 2020 р. участь буде обов’язковою для СЕС більше 10 МВт та ВЕС більше 20 МВт.

На важливості ефективного законодавства для інвестиційно-сприятливих умов та використання тих відновлюваних джерел енергії, на які багата Україна, наголошували й інші учасники дискусії, зокрема, Карл Стурен, засновник та генеральный директор «Windcraft Ukraine», а також Девід Корчіа, генеральний директор компанії «Тotal Eren».

Джерело: Держенергоефективності