Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
27.07.2022
Україна та Чехія домовилися про співпрацю у повоєнному відновленні довкілля

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець зустрівся з послом Чехії в Україні паном Радеком Матулою. Вони обговорили «зелене» повоєнне відновлення України, підтримку Чехією наших природних парків, кліматичну політику, реформу системи управління відходами та боротьбу з промисловим забрудненням. 

Цитата

«За 5 місяців війни росіяни пошкодили окопами і спалили територію лісів співставну половині Чехії. Близько 1 млн га наших заповідних територій під загрозою знищення. Після війни усе це потрібно розміновувати та відновлювати. І тут для нас дуже важлива підтримка Чехії, яка має цінний досвід із розмінування територій», – повідомив міністр Руслан Стрілець.

У свою чергу, пан посол Радека Матула зауважив, що Чехія розгляне можливість долучитися до осучаснення одного з українських природних парків.  

Також міністр розповів пану послу про напрацювання Міндовкілля у сфері реформи управління відходами та наголосив, що Україна розраховує на налагодження практичної співпраці з Чехією у цьому напрямку.

Руслан Стрілець подякував пану послу за запрошення  у вересні цього року відвідати Чехію та долучитися до секторальних конференцій: 

Цитата

«Це гарна можливість для експертів Міндовкілля представити міжнародній спільноті важливі кейси України у кліматичній політиці, сталому надрокористуванні та запобіганні промисловому забрудненню».

Очільник Міндовкілля привітав Чехію з головуванням у Раді ЄС та подякував за безпрецедентну військову, фінансову і гуманітарну підтримку України.

Цитата

«Україна цінує увагу Чехії до всіх наших євроінтеграційних ініціатив та дякує, що питання повоєнного відновлення країни є одним із 5 основних пріоритетів чеського головування. Розраховуємо на подальшу підтримку Чехії», - зауважив Руслан Стрілець. 

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України