Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
06.06.2022
Імпортозаміщування по-українськи у газовій сфері

Україна має реальну можливість повністю відмовитись від імпорту газу за рахунок розвитку власного видобутку та виробництва біогазу.

Про це з посиланням на публікацію у Facebook генерального директора ТОВ «Оператор ГТС України» Сергія Макогона передає Укрінформ.

Цитата

Україна має дуже великий потенціал для виробництва біогазу – до 8 млрд м3 біогазу на рік. Це дуже амбітна ціль на наступні 10 років. Але 0,5 млрд м3 біогазу через два роки – цілком реально.

Україна має реальну можливість за рахунок розвитку власного видобутку газу та виробництва біогазу повністю відмовитись від імпорту газу.

Констатує Сергій Магокон та як приклад наводить Данію, де вже 27% газу в мережах становить біометан (біогаз, доведений до якості метану) і в останні 5–6 місяців спостерігається стабільне зростання. Данія розраховує мати стовідсотково «зелену» газову систему в 2030–2035 роках.

Як повідомляв Укрінформ раніше, одне із центральних місць у Плані відновлення України відводиться досягненню енергонезалежності нашої держави.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, насамперед ідеться про суттєве збільшення власного видобутку газу, аби самотужки на 100% забезпечувати власні потреби.

Україна вже не тільки назавжди від’єдналася від енергосистеми з росією та білоруссю, а й назавжди позбавилася залежності від їхніх нафтопродуктів.

Джерело: УКРІНФОРМ