Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Події
19.05.2022
Методики розрахунку збитків, завданих довкіллю агресором, ґрунтуватимуться на досвіді інших держав

17 травня у режимі вебконференції пройшло засідання Оперативного штабу при Держекоінспекції України.

Крім членів Штабу участь взяли народні депутати України, прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора, представники парламентських комітетів з питань транспорту та інфраструктури, з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Громадської ради при Міндовкіллі та фахівці у галузі природничих наук. Обговорили перші результати проведеного аналізу міжнародного досвіду стягнення екологічних збитків, завданих довкіллю.

Група фахівців, що курують міжнародний напрямок Робочої групи при Штабі та відповідають за опрацювання міжнародного досвіду щодо стягування екозбитків, представили учасникам засідання аналітичну записку.

Важливо

Аналіз та рекомендації, вироблені експертами-міжнародниками, ляжуть в основу майбутніх спеціалізованих методик розрахунку збитків та нормативно-правових актів у сфері екології та природокористування.

Крім того, на прикладі кейсів декількох держав проаналізовано процес розрахунку та стягнення збитків по надзвичайних екоподіях. 

У Штабі щодня опрацьовують величезний масив інформації, яка надходить з усіх точок нашої держави. Ворог знищує все... І тому ми, спільними зусиллями та нашою плідною працею, обов’язково маємо притягнути агресора до відповідальності, щоб він сповна сплатив за зло, що посіяв на нашій землі.

Джерело: Державна екологічна інспекція України