Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
11.05.2022
Для визначення шкоди, завданої довкіллю, відібрано проби ґрунту на місці горіння нафтових резервуарів

У період з 8 березня по 10 березня 2022 року внаслідок здійснення ракетно-бомбових ударів російською армією по території та об’єктам нафтогазовидобувного комплексу на Сумщині стався витік нафтової суміші у навколишнє середовище. Розпочалась пожежа.

5 травня фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області спільно з іншими уповноваженими структурами обстежили територію об’єкта та відібрали 9 об’єднаних проб ґрунту для визначення якісного та кількісного вмісту забруднюючих речовин.

Важливо

Проби ґрунту на місці ворожого бомбардування нафтогазовидобувного комплексу відібрано з метою розрахунку шкоди, заподіяної навколишньому середовищу внаслідок забруднення земельних ресурсів та неорганізованого викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Окрім того, здійснено геодезичну зйомку забруднених земельних ділянок.

Наразі триває опрацювання отриманої інформації та матеріалів, після чого будуть розраховані завдані довкіллю збитки.

Нагадаємо, що 8 березня цього року активними бойовими діями агресора на території Сумської області було пошкоджено 3 резервуари (2 резервуари сировини, 1 товарний резервуар), трубопроводи, комунікації та приміщення на території товарного парку Качанівського газопереробного заводу ПАТ «Укрнафта» у селі Мала Павлівка Сумської області.

10 березня близько 00 год30 хв військова авіація рф обстріляла місто Охтирку та прилеглі села. Внаслідок авіаударів по території резервуарного парку Качанівського ГПЗ зайнялися резервуари з нафтою.

Загальний обсяг нафти становив близько 1777 тонн.

Джерело: Державна екологічна інспекція України