Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Зміни законодавства
02.05.2022
Реєстр з ОВД стає частково доступним

22 березня цього року Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України видало наказ за № 159 «Про тимчасове обмеження доступу до Реєстру». Таке рішення було ухвалене для убезпечення даних, які містяться у Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля та недопущення будь-яких несанкціонованих дій з інформацією реєстру з боку країни-агресора.

Важливо

Та, з другого боку, наявне обмеження створювало перешкоди у роботі бізнесу.

Тож у Міндовкіллі скасували чинність цього наказу та натомість ухвалили інший.

Принциповою відмінністю нового наказу Міндовкілля «Про тимчасове обмеження доступу до Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля» від 20.04.2022 № 177 є те, що обмежується зовнішнє використання Реєстру.

Норма закону

З метою недопущення будь-яких несанкціонованих дій з інформацією, що міститься в автоматизованій інформаційній системі «Єдиний реєстр з оцінки впливу на довкілля» (далі – Реєстр) … тимчасово обмежити доступ до Реєстру для зовнішнього використання; надати доступ до користування Реєстром працівникам уповноваженого центрального органу та уповноважених територіальних органів, що здійснюють діяльність у сфері оцінки впливу на довкілля, за наявності їх заяви; надавати доступ до особистого кабінету у Реєстрі суб’єктам господарювання, за наявності їх заяви.

Таким чином, Реєстр стає відкритим для Міндовкілля, структурних підрозділів з питань екології та природних ресурсів у місцевих адміністраціях різних рівнів, а також для підприємств, які є користувачами Реєстру.

У всіх випадках для доступу до Реєстру потрібна відповідна заява.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України