Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
25.04.2022
Війна не скасовує відповідальності за шкоду, завдану довкіллю

Територіальні та міжрегіональні територіальні органи Держекоінспекції  під час воєнного стану продовжують фіксувати порушення у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Важливо

Сума завданих довкіллю збитків становить майже 3,5 млн гривень.

До державного бюджету України порушники вже сплатили у добровільному та примусовому порядках штрафів на суму 236 тис. гривень.

Крім того, інспектори Держекоінспекції провели 34 заходи державного нагляду (контролю)  та склали 128 протоколів про адміністративні правопорушення. 

 

Важливо

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства стосуюються незаконного вилову водних біоресурсів.

Так, у Дніпропетровській області фахівці Держекоінспекції Придніпровського округу зафіксували порушення, провели розрахунок збитків та пред’явили претензію громадянину на суму понад 1,04 млн гривень за вилов різноманітних водних біоресурсів забороненими знаряддями лову в акваторії Карачунівського водосховища поблизу с. Данилівка Криворізького району.

Також незаконний вилов водних біоресурсів невстановленими особами було зафіксовано на Кам’янському водосховищі р. Дніпро на території Світловодської міської ради Олександрійського району Кіровоградської області.  Державні інспектори ДЕІ здійснили розрахунок збитків за цим фактом, що склав понад 1 млн гривень. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до правоохоронних органів.

Джерело: Державна екологічна інспекція України