Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
11.04.2022
Якщо процедуру ОВД розпочато до оголошення воєнного стану? Міндовкілля надало роз’яснення

Відповідно до Указів Президента України на період дії воєнного стану можуть вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб.

Для безпеки даних, які містяться у Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля (далі – Реєстр), недопущення будь-яких несанкціонованих дій з інформацією Реєстру з боку країни-агресора та на виконання рішення Уряду від 12.03.2022 № 263 наказом Міндовкілля тимчасово обмежений доступ до Реєстру з ОВД для зовнішнього використання.

Також у відомстві звертають увагу суб’єктів господарювання, що Кабінет Міністрів Україіни (постанова КМУ «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб» від 28.02.2022 № 165) на час воєнного стану в Україні зупинив строки надання адміністративних послуг суб’єктами їх надання. Їх буде поновлено протягом місяця після припинення чи скасування воєнного стану на відповідній території України.

Щоб дати можливість організаціям завершити процедуру ОВД,  яка розпочата до 24 лютого 2022 року та знаходиться на ІІ етапі розгляду (отримані зауваження і пропозиції громадськості та умови щодо обсягу дослідження від органу влади), і відновити роботу у Реєстрі, Міндовкілля рекомендує підготувати: 

 

Ці документи разом із супровідним листом з обов’язковим зазначенням номеру справи у Реєстрі та контактних даних суб’єкта господарювання потрібно надіслати до Міндовкілля на електронну адресу: OVD@mepr.gov.ua.

Важливо

Далі процедура з ОВД проводиться відповідно до вимог законодавства.

Більше інформації – у роз’ясненні Міндовкілля.

Також читайте матеріал, в якому зібрано поради користувачам Реєстру, як уникнути помилок під час процедури ОВД.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України