Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
10.06.2021
На всій території України діє "зелений" рівень епіднебезпеки

На всій території України діє «зелений» рівень епідемічної небезпеки, тому Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість пом'якшити карантинні обмеження.

Про це заявив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на засіданні Уряду, повідомляє Урядовий портал.

Цитата

«Поточна епідемічна ситуація в Україні дозволяє сьогодні говорити про те, що вся країна відповідає індикаторам зеленого рівня епідемічної небезпеки. Але наголошую, що попри покращення епідситуації не слід забувати, що COVID-19 не подолано, жодна з європейських країн, в яких покращилась ситуація і з захворюваністю, і з вакцинацією, не скасувала повністю обмежувальні заходи», – зазначив Міністр.

Наразі в Україні рівень захворюваності становить 74 випадки на 100 тис. населення при визначеному показнику зеленого рівня 75 на 100 тис. населення. У 16 областях цей показник значно нижчий за визначений.

Найнижчий рівень захворюваності у Вінницькій, Закарпатській та Кіровоградській областях і становить 30 випадків на 100 тис. населення. А середня завантаженість ліжок з киснем – 17% при граничному показнику 65%. Рівень госпіталізацій по країні на 8 червня складає 15,5 випадки на 100 тис. населення при визначеному показнику 60 на 100 тис. населення.

Джерело: Урядовий портал