Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім
Зразок заповнення
28.05.2021

НАЗВА ПІДПРИЄМСТВА

 

НАКАЗ

 

____   _________ 20__ року                                      м. ____________________                                                              № _____

 

 

Про забезпечення екологічної безпеки

 

З метою дотримання вимог екологічної безпеки на підприємстві,

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Керівникам структурних підрозділів підприємтва під час здійснення діяльності підпорядкованих підрозділів забезпечити:

1.1 дотримання вимог природоохоронного законодавства, попередження погіршення екологічної обстановки та виникнення небезпеки для здоров'я людей та навколишнього середовища.

Термін: постійно.

 

1.2 вжиття ефективних заходів для зменшення обсягів утворення відходів, а також для їх утилізації, знешкодження або розміщення.

Термін: постійно.

 

2. Головному інженеру Іванову Івану Івановичу забезпечити обладнання підприємства спорудами, устаткуванням і пристроями для очищення викидів і скидів або їх знешкодження, зменшення впливу шкідливих факторів, а також приладами контролю за кількістю і складом забруднюючих речовин та за характеристиками шкідливих факторів.

Термін: ______________, надалі постійно.

 

3. Провідному інженеру з охорони навколишнього природного середовища Петрову Петру Петровичу забезпечити проведення моніторингу згідно з переліком питань, наведеним у додатку 1 (додається).

 Термін: щорічно.

 

4. Провідному інженеру з охорони навколишнього природного середовища Петрову Петру Петровичу довести цей наказ до відома причетних осіб.

 

5. Контроль за виконанням цього наказу  залишаю за собою.

 

 

Директор                                                                                               ПІП

 

 

 

 

З наказом ознайомлені:                                                                                                                                                                                                                                                      

 

Проект наказу підготовлено:

 

Погоджено:

Юридичний відділ

 

Направлено:

- до справи

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Додаток 1
до наказу (назва підприємства)

від __________________ № _____
_______________________________

 

Перелік питань для проведення щорічного моніторингу

№ з/п

Питання моніторингу

1

Фатори довкілля, які зазнають впливу з боку діяльності, у тому числі здоров’я населення, стан фауни, флори, біорізноманіття, землі (у тому числі вилучення земельних ділянок), ґрунтів, води, повітря, кліматичні фактори (у тому числі зміна клімату та викиди парникових газів), матеріальні об’єкти, включаючи архітектурну, археологічну та культурну спадщину, ландшафт, соціально-економічні умови та взаємозв’язки між цими факторами

2

Вплив на довкілля діяльності, зокрема величини та масштабів такого впливу (площа території та чисельність населення, які можуть зазнати впливу), характеру (за наявності - транскордонного), інтенсивності і складності, ймовірності, очікуваного початку, тривалості, частоти і невідворотності впливу (включаючи прямий і будь-який опосередкований, побічний, кумулятивний, транскордонний, короткостроковий, середньостроковий та довгостроковий, постійний і тимчасовий, позитивний і негативний вплив)

3

Заходи, спрямовані на запобігання, відвернення, уникнення, зменшення, усунення значного негативного впливу на довкілля, у тому числі (за можливості) компенсаційних заходів