Онлайн-консультант еколога підприємства
E-журнал
Фільтр:
Всі
Водокористування
Екологічний контроль і нагляд
Сплата екологічного податку
Надрокористування
Організація екологічної служби
Охорона атмосферного повітря
Управління відходами
Ресурсозбереження
Система екологічного менеджменту
Інші
Оцінка впливу на довкілля (ОВД)
Інвентаризація зелених насаджень
Екологічне маркування
Анонім

Є деякі законодавчі невідповідності, які стосуються законодавства про відходи. У Законі України № 2320-IX від 20.06.2022 року "Про управління відходами", ст. 16. «Права та обов'язки утворювачів відходів, крім утворювачів відходів домогосподарств», у пункті 12 зазначено, що подавати декларацію про відходи необхідно, якщо діяльність такого утворювача відходів призводить до утворення небезпечних відходів або річний обсяг утворення відходів, що не є небезпечними, перевищує 50 тонн. А в ПКМУ № 556 від 07.05.2022 "Деякі питання подання декларації про відходи", у пункті 2 Порядку подання декларації, "Дія цього Порядку поширюється на суб’єктів господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць. Допоможіть розібратися, тому що 50 тонн і 50 умовних одиниць є показниками, які мають різні кількісні значення.

На запитання відповідає
Хоміч Людмила Вікторівна,
адвокат, екологічний аудитор

20 червня 2022 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про управління відходами», який набирає чинності 09 липня 2023 року.

П. 14 ч.1 ст. 1 даного закону передбачається, що декларація про відходи – це документ, який згідно з цим Законом подають утворювачі відходів…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ